Представники моніторингової місії ОБСЄ ознайомилися з фактами захоплень храмів на Тернопільщині

28 березня 2017 року, з благословення митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія, відбулася зустріч представників Тернопільської єпархії зі співробітниками спеціальної моніторингової місії (СММ) Івано-Франківського відділення ОБСЄ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Тернопільської єпархії.

Від Тернопільської єпархії на зустрічі були присутні секретар єпархії протоієрей Степан Балан, протоієрей Георгій Прокопчук і співробітник юридичної служби; СММ ОБСЄ представляли Марко Кіршбаум, Мірослав Демко та старший радник Офісу демократичних інституцій і прав людини (ОДІПЛ) з питань свободи релігії Кішен Маноча.

У ході зустрічі сторони обговорили питання прав людини на Тернопільщині у зв’язку з нещодавніми захопленнями храмів єпархії та затягуванням реєстрації статутів релігійних громад.

Представники УПЦ висловили занепокоєння сумнозвісною практикою позбавлення дійсних релігійних громад усіх прав шляхом перереєстрації їх статуту в «Київських патріархат». Співробітники Місії звернули увагу на дану проблему та розглянули матеріали, подані духовенством про правопорушення

Під час бесіди було висловлено думку про організацію двосторонніх переговорів з представниками «УПЦ КП» для урегулювання конфліктних ситуацій у Тернопільській області.

Раніше повідомлялося, що на Тернопільщині «Правий сектор» готує низку захоплень храмів і заявляє, що не боїться українського закону.

Просмотров: 485

Залишити відповідь