29 березня 2017 року, у середу п’ятої Неділі Великого посту Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив утреню з читанням повного Великого Канону преподобного Андрія Критського у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Климент та духовенство братії Лаври.

Особливістю сьогоднішнього богослужіння, яке іменується «Маріїне стояння», є читання повного Великого канону преподобного Андрія Критського, який ми чули частинами в перші чотири дні Великого посту.

Також, за богослужінням було прочитано житіє преподобної Марії, у якому згадується  17-літній подвиг святої. Приклад преподобної слугує віруючим взірцем істинного покаяння та безмежного милосердя Божого до кожної людини. З цього приводу богослужіння утрені четвертка п’ятого тижня Великого посту і отримало свою назву – «Маріїне стояння».

Просмотров: 1417

Залишити відповідь