Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в Архангело-Михайлівському Звіринецькому монастирі

Сьогодні Церква святкує Собор всіх отців і преподобномучеників Звіринецьких.

2 квітня 2017 року, в Неділю п’яту Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Архангело-Михайлівському Звіринецькому чоловічому монастирі м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископ Ірпінський Климент, Намісник Звіринецького монастиря єпископ Іванківський Кассіан та духовенство обителі.

Сьогодні Архангело-Михайлівський монастир святкує Собор всіх отців і преподобномучеників Звіринецьких.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Блаженніший Владика розповів про великий подвиг преподобної Марії Єгипетської, її глибоке покаяння і дивовижну переміну життя – з розпусного до святого. Архіпастир наголосив, що й нам потрібно приносити Богу покаяння: “Немає людини, яка б жила, і не согрішила. Тому покаяння повинно бути постійним у нас. Як ми постійно дихаємо і приймаємо їжу, так постійно ми маємо приносити Богу покаяння”.

За богослужінням Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священницьку хіротонію над аспірантом Київської духовної академії дияконом Володимиром Луценком.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Наприкінці богослужіння Предстоятель очолив короткий молебень всім преподобним Звіринецьким.

Після одпусту він привітав вірних зі святом та благословив на продовження трудів під час наступної, шостої, седмиці Великого посту.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав печери обителі, а також освятив нові розписи в монастирській трапезній.

Нагадаємо, вчора Предстоятель очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2256

Залишити відповідь