Завтра відбудеться прес-конференція: «Великдень: 100 українських ікон у Єрусалимі, зустріч Благодатного вогню і всі святкові заходи УПЦ»

Акредитацію проводить Центр інформації УПЦ за тел. (066) 0951476 або [email protected]

5 квітня о 13.30 у Києво-Печерській лаврі (корпус 63) відбудеться прес-конференція: «Великдень: 100 українських ікон у Єрусалимі, зустріч Благодатного вогню і всі святкові заходи УПЦ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря) розповість про події Страсного тижня та анонсує найголовніші Великодні заходи Української Православної Церкви. Інформація буде цікавою та корисною для киян і гостей міста, а також для мешканців усіх регіонів України.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Київської єпархії УПЦ єпископ Миколай (Почтовий) розповість про унікальну місію у Єрусалимі — «Господнім шляхом у молитві за Україну» — масштабну хресну ходу вірян УПЦ Шляхом Скорботи (Via Dolorosa) у Страсну П’ятницю з копіями 100 чудотворних ікон Богородиці з усіх куточків України.

Директор Паломницького центру УПЦ Володимир Теліженко розповість про перебування українських паломників у Ізраїлі у дні Страсного тижня й на Великдень та про особливості таких поїздок сьогодні.

Далі відбудеться чин освячення ікон, які пройдуть Шляхом Скорботи та будуть представлені Патріарху Єрусалимському Феофілу III у його резиденції напередодні Великої Суботи.

На прес-конференцію завітають учасники хресної ходи, які розкажуть про мету поїздки на Святу Землю.

Акредитація для представників ЗМІ обов’язкова.

Просмотров: 358

Залишити відповідь