У регіонах України духовенство УПЦ благословило призовників на проходження строкової служби (відео)

Стартував весняний призов на строкову військову службу до лав Збройних Cил

5 квітня 2017 року, на запрошення військового комісара Мукачівського об’єднаного міського військового комісаріату полковника Ігоря Гусєва, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, голова Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України Мукачівської єпархії протоієрей Ігор Білак взяв участь у відправці призовників строкової служби до лав Збройних силах України.

Після спільної молитви, священик звернувся до новобранців з пастирським словом. У благословення на подальшу службу всі отримали ікони й натільні хрести та були окроплені святою водою.

У Луганській області урочисті заходи з нагоди відправки новобранців до лав Збройних Сил України також відбулися за участі священнослужителів УПЦ.

З благословення архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима, захід у обласному військкоматі відвідав прес-секретар єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов). Священномонах прочитав молитву, окропив новобранців святою водою і побажав Божої допомоги у виконанні служби. Кожен призовник в благословення отримав іконку. Зі словами привітання та настанови до майбутніх захисникам також звернулися керівник Луганської обласної ВГА Ю. Г. Гарбуз, воєнком Луганського обласного комісаріату Ю. Є. Полулященко та представники волонтерських організацій і громадськості.

Призовників строкової служби до лав армії також проводжали в Сватово. Урочистості з цієї нагоди, що пройшли в райдержадміністрації, відвідав благочинний Сватівського округу архімандрит Захарій (Ганущак). Він благословив новобранців і кожному подарував натільний хрестик й іконку.

В Кремінському районі вісьмох призовників благословив клірик Свято-Сергіївського чоловічого монастиря ієромонах Іоанн (Сердюк). Захід пройшов в райдержадміністрації за участю її голови М. Чехут, голови райради В. Прокопенко, т.в.о. воєнкома Рубіжанський-Кремінського комісаріату В. Суханова, громадськості та молоді.

Раніше, 3 квітня, у м. Вольнянськ Запорізької області відбулися урочистості з нагоди відправки призовників до лав Збройних Сил України. Захід відвідав благочинний Вольнянського району Запорізької області протоієрей В’ячеслав Гончаренко. Також були присутні представники районної та місцевої влади, члени громадськості.

Благословляючи призовників, священик звернувся до них зі словом настанови, в якій закликав під слідувати прикладу отаману війська Запорізького святому праведному Петру Калнишевському.

Того ж дня в м. Куп’янську проводили на військову службу до лав Збройних Сил України першу групу новобранців весняного призову. Урочистості відбулися в адміністративній будівлі Куп’янсько-Шевченкове-Дворічанського об’єднаного військкомату.

За традицією захід відвідав настоятель Свято-Миколаївського кафедрального собору м. Куп’янська протоієрей Анатолій Шпраху, який благословив майбутніх воїнів на проходження служби. Священик побажав присутнім миру у Вітчизні та в їхніх душах, подарував кожному призовнику іконку та окропив усіх святою водою.

Також клірики Ізюмської єпархії благословили новобранців у Ізюмському військовому комісаріаті. Духовенство на чолі з благочинним Ізюмського протоієреєм Богданом Думиндяком округу звершило молебень. Священики окропили призовників святою водою, після чого протоієрей Богдан звернувся до майбутніх воїнів зі словом настанови.

Раніше повідомлялося, що голова Синодального військового відділу благословив офіцерів медичної служби та курсантів-ліцеїстів.

Просмотров: 423

Залишити відповідь