Напередодні Вербної неділі Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври

8 квітня 2017 року, напередодні Вербної неділі, дванадесятого свята Входу Господнього до Єрусалиму, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент та духовенство Лаври.

За свідченням усіх чотирьох євангелістів, за кілька днів до хресних страждань, Іісус Христос увійшов до Єрусалиму. Чисельні паломники, які знали про дивовижне воскрешення Лазаря та інші дива Спасителя, очікували Його та зустрічали як царя. У знак великої пошани до Христа, люди покладали на дорогу свій одяг та пальмові гілки, вітаючи Господа: «Осанна! Благословен, який іде в Ім’я Господнє, Цар Ізраїлев» (Ін. 12:13).

За богослужінням молилися чисельні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Під час богослужіння, за традицією, Предстоятель освятив вербу та пальмові гілки.

Нагадаємо, 7 квітня Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в столичному храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Просмотров: 1970

Залишити відповідь