Клірики єпархій УПЦ звершили таїнства Хрещення, Сповіді та Причастя у закладах виконання покарань

Священики Української Православної Церкви продовжують здійснювати активну душпастирську опіку засуджених

8 квітня 2017 року Луцький слідчий ізолятор відвідав клірик Волинської єпархії священик Богдан Гринюк, де в тюремній каплиці на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці звершив таїнства Сповіді та Причастя. Цього дня у пенітенціарному закладі посповідалися та причастилися близько п’ятдесяти засуджених.

6 квітня, напередодні свята Благовіщеня Пресвятої Богородиці, клірик Львівської єпархії священик Володимир Каплун відвідав засуджених до довічного ув’язнення Львівської установи виконання покарань №19. Отець Володимир освятив вербові гілочки, а потім посповідав та причастив ув’язнених Святих Христових Тайн. Опісля засуджені отримали від священика продуктові передачі та букетики вербових гілочок.

Також виконувачу обов’язків начальнику установи підполковнику внутрішньої служби Щербатому О.Р. було передано Пасхальне привітання від єпископа Львівського і Галицького Філарета.

Того ж дня клірик Горлівської єпархії, настоятель тюремного храму на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість» Микитівської виправній колонії № 87 священик Микола Копитько звершив таїнство Хрещення над одним із засуджених.

Священик також провів бесіду з ув’язненими про історію свята Благовіщеня Пресвятої Богородиці, після чого роздав усім солодкі подарунки.

Таїнство Хрещення над двома засудженими звершили також клірики Херсонської єпархії під час пастирського візиту до установ виконання покарань №61 та 90. Окрім того, духовенство на чолі з настоятелем Хрестовоздвиженського храму Херсона протоієреєм Димитрієм Чорнеєм провело тематичні бесіди з засудженими та звершило таїнства Сповіді та Причастя. Серед тих, хто приступили до таїнств, були й засуджені до довічного ув’язнення.

Просмотров: 506

Залишити відповідь