У селі на Рівненщині розкольники намагалися зірвати Божественну літургію в свято Благовіщення

Провокація тривала кілька годин та закінчилася, бо «священик Київського патріархату» поспішав на маршрутку

7 квітня 2017 року, у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, у селі Дуліби на Рівненщині прихильники «Київського патріархату» намагалися зірвати святкове богослужіння в місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Рівненської єпархії.

Частина з прихильників “УПЦ КП” були немісцеві

Вранці близько 20 осіб на чолі зі «священиком УПЦ КП» прийшли до місцевої церкви, де мала відбутися Божественна літургія, з наміром вчинити колотнечу. За свідченням селян, непрохані гості, частина з яких немісцеві, вели себе агресивно, вигукували нецензурні слова та штовхали парафіян храму.

Побоюючись захоплення церкви, громада вирішила розпочати молебень, не відкриваючи її. В цей час представники «Київського патріархату» почали співати пісні та відправили своє богослужіння.

Як повідомляють очевидці, провокація тривала кілька годин та закінчилася о 10 годині ранку, бо «священик Київського патріархату» поспішав на маршрутку. Після цього селяни змогли увійти до храму та звершити святкову Літургію.

За твердженнями жителів села, провокація планувалася розкольниками ще 5 квітня, коли вони звернулись до органів місцевого самоврядування з вимогою надати їм право звершити в храмі богослужіння у Вербну неділю та на Великдень. Однак члени сільської парафії, яким за законом належить храмова споруда, не висловили бажання дозволити прихильникам «Київського патріархату» користуватися церквою та зібрали 186 підписів проти намірів «УПЦ КП».

Нагадаємо, у Дулібах розкольники вже понад рік заважають вірним УПЦ звершувати богослужіння. Міжконфесійний конфлікт у селі триває подачі колишнього сільського голови Л. Мирончук. У жовтні 2015 року через це церковна споруда навіть була опечатана. Проте, пізніше, рішенням ряду судів її повернули законним власникам – вірянам УПЦ, які моляться в ній з 1991 року.

Просмотров: 728

Залишити відповідь