Блаженніший Митрополит Онуфрій дав настанови щодо прийняття Святого Причастя (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї проповіді у Великий Четвер нагадав вірним про важливість встановлення Євхаристії під час Таємної Вечері і закликав до регулярної участі християн у Таїнстві Причастя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Радісну і сумну водночас подію ми згадуємо сьогодні, — зазначив Предстоятель. — Тайна Вечеря — це встановлення Таїнства Євхаристії. Після цього у християн це Таїнство, тобто Божественна літургія, звершуються постійно… Ми приймаємо Тіло Христове і п’ємо Кров Христову, тому що це є запорукою вічності, це — закваска для вічності».

Та людина, яка не вкушає Тіла Христового і не п’є Його Крові, не може мати благої участі у вічності, підкреслив він.

Його Блаженство розповів, що «як жінка, коли місить тісто, щоб воно закисло, кладе туди трохи дріжджів, так і людина, її плоть і природа, приймає «закваску» — маленьку частинку Тіла і Крові Христового, які заквашують нашу природу і роблять здатними увійти у вічність».

Блаженніший владика наголосив на тому, що християнин мусить обов’язково приступати до Таїнства Причастя, щоб «мати добру частину з Христом у вічному житті». Від частоти, з якою людина підходить до Святої Чаші, за його словами, залежить міра її духовної досконалості.

У Страсний Четвер Церква згадує декілька важливих подій з життя нашого Спасителя: Тайну Вечерю, на якій Господь встановив Таїнство Євхаристії та омив учням ноги, даючи нам зразок смирення і любові до ближніх, молитву в Гефсиманському саду та зрадницький поцілунок Іуди, яким він віддав Божественного Вчителя на страждання і смерть.

Про особливості четвертого дня Страсної седмиці і про таїнство Євхаристії, як про центр життя кожного християнина, для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ розповів кандидат богослов’я, професор КДАіС архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Просмотров: 984

Залишити відповідь