Коли Церква піддається нападкам, ми повинні ще більше проявляти любов до Неї — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді у Велику П’ятницю під час вечірні з Винесенням Плащаниці Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх бути мужніми за прикладом Іосифа та Никодима, які лишилися вірними Христу навіть після Його смерті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні Свята Церква згадує найтрагічніші сторінки спокутного подвигу Спасителя і Бога нашого Іісуса Христа, Його смерть на хресті і поховання», — сказав Предстоятель.

Одягнувшись в людську природу, Господь вже проявив велике смирення. Але те, що Він дозволив Себе розіп’яти і покласти в труну, за словом Блаженнішого владики, є проявом крайнього самоприниження Бога, заради нашого спасіння.

Згадуючи вчинок Іосифа Аримафейського і Никодима, які відповіли на спасительний подвиг Христа вірою і мужністю, Архіпастир запропонував поставити собі запитання — до кого належить кожен з нас?

«До тих, які ходили за Спасителем і говорили Йому “Осанна!”, коли Він множив хліби і зціляв хворих? Чи до тих, які виявилися вірними Спасителю, коли Його зневажали, плювали на нього і розіп’яли на хресті?».

Його Блаженство зазначив, що при об’єктивному розгляді себе, ми швидше за все будемо серед перших. Тому, що «ми любимо Бога, коли у нас все добре, коли нас за це хвалять. Але коли нас ображають, тим більше, коли це загрожує смерть, невідомо як ми себе поведемо».

Блаженніший владика підкреслив, що в складні періоди потрібно особливо старатися зберігати мужність і проявляти справжню любов до Бога і Його Церкви.

«Коли Церква піддається нападкам, обмовам, докорам, ми повинні ще більше проявляти любов до Неї, — сказав він. — Це той час, коли ми можемо показати свою духовну мужність і справжню любов до Бога. Адже коли поносять Церкву, поносять Її Засновника, Її Голову».

«Нехай Господь допомагає нам бути мужніми і бути вірними Богові не тільки у світлі дні свого життя. Але і коли нас покриє тьма, коли буде погано, важко, тісно. Ми тоді повинні старатися ще більше проявляти любов до Бога, — побажав Предстоятель і продовжив. — І нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, бути вірними, відданими учнями Спасителя і Його Церкви. І ми сьогодні разом з усією Церквою говоримо “Поклоняємося Страстям Твоїм, Христе! І Святе Воскресіння Твоє славимо! Покажи нам і славу Царства Твого на Небесах. Амінь!”».

Просмотров: 461

Залишити відповідь