Страсна п’ятниця: в Єрусалимі пройшла хода з молитвою за мир в Україні, а в Маріуполі Хресний хід скасували (відео)

У страсну П’ятницю численні віруючі в Єрусалимі пройшли хресним ходом Via Dolorosa (Дорога Скорботи) з молитвою за Україну, у цей же час в Маріуполі скасували Хресний хід на Великдень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на podrobnosti.ua.

Православні віруючі з України та різних куточків світу зі списками 100 відомих в Україні чудотворних ікон Пресвятої Богородиці прослідували по шляху, який пройшов Спаситель дві тисячі років тому.

Групи паломників з Європи та Америки, Австралії та Африки, змінюючи один одного, рухаються по Хресному шляху. Українська група численна. Люди приїхали з усієї країни, є з Луганська, Києва, Харкова, Одеси. І зовсім молоді, і дуже літні — всі йдуть.

В українців усі молитви про мир. «Це сугуба молитва, яка об’єднується в Єрусалимі і в Україні. Парафіяни наших східних єпархій виступили з ініціативою такого хресного ходу. Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив цю молитву. Ми, віруючі люди, все своє сподівання покладаємо на Бога. І тому ми віримо, що Господь, Який постраждав у ці дні в Єрусалимі, і Божа Матір, Яка була присутня при цьому, обов’язково допоможуть», — сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

А в Маріуполі Хресного ходу на Великдень не буде. Його скасували в цілях безпеки. Не проводити Хресний хід рекомендували СБУ і Нацполіція.

За повідомленням podrobnosti.ua, у них буцімто є інформація про радикально налаштованих осіб, які мають намір перешкодити заходу і можуть спровокувати вуличні заворушення. У зв’язку з цим міська влада пропонує провести Хресний хід в інший раз, коли буде гарантія повної безпеки всіх його учасників.

Просмотров: 743

Залишити відповідь