Капелани з різних єпархій УПЦ відвідали українських військовослужбовців у зоні АТО

Священики здійснили низку поїздок до різних точок дислокації особового складу Державної спеціальної служби транспорту

В період з 3 по 13 квітня військові капелани Державної спеціальної служби транспорту відвідали особовий склад на об’єктах виконань завдань у зоні АТО, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Синодального військового відділу УПЦ.

Духовний наставник 36-го шляховідновлювального загону Держспецтрансслужби (м. Конотоп) протоієрей Василій Попович відвідав воїнів в Святогірську та на об’єктах загородження транспортної мережі на російсько-українському кордоні. Капелан звершив спільну молитву з особовим складом служби та благословив усіх солдатів на виконання військового обов’язку. На прохання командування військової частини священик освятив місця несення служби особовим складом.

Військовий капелан 8-го навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби ієрей Іоанн Кіт провів хресну ходу з іконою святого архангела Михаїла по місцям виконання завдань у зоні АТО поблизу смт. Сіверськ та м. Лиман. Кожен охочий міг приклонитися до святині та поспілкуватися зі священиком.

Настоятель храму при військовій частині Держспецтрансслужби № Т0710 міста Києва протоієрей Павел Барщик з іконою святого мученика Іоанна Воїна відвідав військовослужбовців у зоні АТО в м. Ліман, смт. Сіверськ та м. Рубіжне. Священик провів духовні бесіди з особовим складом та подарував ікони для пересувного релігійного куточка. Крім того отець Павел привіз військовослужбовцям гуманітарну благодійну допомогу.

Під час відвідування Слов’янська священик зустрівся з військовим капеланом 194-го понтонно-мостового загону Держспецтрансслужби (м. Новомосковськ) протоієреєм Сергієм Забродським, який також відвідував військовослужбовців свого підрозділу напередодні свята Пасхи Христової.

Священики разом завітали до освітян Слов’янської школи №6, яку відбудували власними силами військовослужбовці Держспецтрансслужби. Там священики спілкувалися з колективом та учнями школи , звершили молебень з іконою святого мученика Іоанна Воїна та роздали школярам у благословення іконки.

Просмотров: 345

Залишити відповідь