Громада Воскресенського кафедрального собору УПЦ відзначила престольне свято численними акціями милосердя

У світлі дні Пасхи Христової віруючі Кафедрального собору УПЦ здійснили безліч акцій передачі благодійної допомоги в соціальні установи столиці

Напередодні Світлого Христового Воскресіння, з благословення вікарія Київської Митрополії єпископа Бородянського Варсонофія, благочинний Андрія-Володимирського храму протоієрей Павло Білий відвідав будинок престарілих в Подільському районі м.Києва. Священик привітав ветеранів війни і праці, а також інвалідів з Святом і роздав усім великодні подарунки.

Також волонтери і члени громади Кафедрального собору УПЦ з великодніми вітаннями відвідали дітей з онкологічними захворюваннями в Київському міському онкологічному центрі. Маленьким пацієнтам були передані подарункові набори з пасками, солодощами, іграми та Бібліями для дітей.

Співробітники Соціального відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ відвідали дитячу спеціалізовану клінічну лікарню Охматдит – Онкогематологічний центр і привітали діток зі святом Пасхи Христової. Громада собору передала у медичний заклад подарунки, які були вручені дітям в ігровій кімнаті, а також батькам юних пацієнтів.

Крім того співробітники соборного соціального відділу відвідали дитяче відділення Інституту нейрохірургії ім. академіка А. Ромоданова. Волонтери привітали 40 дітей і батьків зі святом Христового Воскресіння, а також передали гостинці. Старша медична сестра провела представників громади в дитяче відділення,  де дозволила відвідати палати з дітьми і вручити подарунки особисто кожному.

У київську клініку дитячої нейрохірургії Інституту ім. Ромоданова в Києві, потрапляють діти з усіх регіонів України. Це головне медичний заклад в Україні за фахом нейрохірургія. В тому числі і ті, від яких батьки відмовилися у пологових будинках, дізнавшись про діагнози – родових і черепно-мозкових травмах, онкологічних захворюваннях центральної нервової системи, гідроцефалії або спинномозкової грижі. За рік в клініку надходить близько 800 дітей, в тому числі «відмовники», 96% потребують оперативного втручання. Щодня хірурги клініки роблять по 3-4 складних операцій.

Також до свята Великодня громада Воскресенського кафедрального собору УПЦ передала подарунки і духовну літературу до Київського слідчого ізолятора № 13 (Лук’янівське СІЗО).

У Світлу П’ятницю, 21 квітня, співробітники Соціального відділу і глава парафіяльної ради Кафедрального собору єпископ Бородянський Варсонофій відвідали Київський центр соціально-психологічної реабілітації дітей (Притулок №1).

У дитячий притулок була передана партія великодніх пасок, солодощі, продукти харчування, ігри і новий одяг для дівчаток. Директор виховного закладу І. Дуванська подякувала представникам Кафедрального собору за участь в житті притулку і допомогу.

На наступний день, 22 квітня, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, співробітники Соціального відділу Воскресенського Кафедрального собору УПЦ відвідали дітей сиріт в Київському дитячому будинку «Малятко». Волонтери вручили дітлахам подарункові набори. Директор установи Л. С. Литвиненко подякувала громаді за духовну та матеріальну підтримку.

Просмотров: 224

Залишити відповідь