В Одесі провели наукову конференцію, присвячену 140-річчю з дня народження святителя Луки Кримського

27 квітня 2017 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, відбулася ХVІІІ науково-практична конференція, присвячена 140-річчю з дня народження святителя Луки Кримського та Сімферопольського: «Життя. Діяльність. Творчість. Наука і релігія».

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

На початку конференції у храмі святителя Луки і мучениці Валентини настоятелем протоієреєм Іоанном Поліщуком був відслужений молебень.

Науково-практична частина конференції проходила у актовій залі МКЛ №3 ім. Л. Й. Алейнікової, де були представлені доповіді науковими співробітниками Одеського національного університету ім. І. в. Мечникова, Одеського національного медичного університету, ДУ «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова НАМН України» та гостями конференції.

Митрополит Агафангел удостоїв своїми архіпастирськими грамотами організаторів конференції, які прикладали протягом 18 років багато зусиль для того, щоб ознайомити студентську молодь та викладачів ВНЗ з ім’ям святителя Луки, його життям і працями.

Цього ж дня, 27 квітня, в Харківській духовній семінарії відбулася науково-практична конференція, присвячена 25-річчю Харківського Архієрейського Собору.

Просмотров: 184

Залишити відповідь