З Благодатним вогнем та подарунками — священики УПЦ відвідали з Пасхальною місією військових у зоні АТО

Пасхальна військово-духовна місія Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія доставила благодатний вогонь та пасхальні дарунки військовослужбовцям частин та підрозділів, які перебувають на лінії розмежування в зоні проведення АТО.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Бориспільської єпархії.

За три дні, з 19 по 21 квітня 2017 року, місія, яку очолив голова військового відділу Бориспільської єпархії священик Володимир Гонтар, подолала майже 2000 км. по маршруту: Київ – Святогірськ – Краматорськ – Волноваха – Маріуполь – Бердянськ – Київ. З військовослужбовцями шести частин та підрозділів Збройних Сил України та Державної Прикордонної служби України, які перебувають на лінії розмежування, була розділена Пасхальна радість.

У всіх підрозділах та на блокпостах місія вітала військовослужбовців з Воскресінням Христовим, передавала лампади з благодатним вогнем та пасхальні дарунки і гуманітарну допомогу; священики проводили духовні бесіди, благословляли військових, вручали іконки, хрестики, молитвослови православного воїна, пасхальний номер журналу «Віра і честь». Командирам всіх частин священики подарували ікону “Собору всіх святих воїнів”.

Командири підрозділів та військовослужбовці просили передати подяку всім, хто долучився до організації цієї місії, а саме: ветеранським організаціям учасників бойових дій в Афганістані, парафіям Київської, Бориспільської, Білоцерківської єпархій, а також подякували безпосереднім учасникам експедиції: голові військового відділу Бориспільської єпархії священику Володимиру Гонтару, священнику Бориспільської єпархії Максиму Молоткову, волонтеру Ксенії Товстоног а також багатьом небайдужим християнам, хто допомагав організувати і здійснити цю місію.

На Світлій седмиці, з благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, Єрусалимський Благодатний Вогонь та пасхальні гостинці відвіз настоятель храму преподобного Іллі Муромця  в м. Біла Церква протоієрей Димитрій Марандюк. Священик відвідав військовослужбовців 92-ї окремої механізованої бригади на Сході України.

Нагадаємо, напередодні Христового Воскресіння капелани з різних єпархій УПЦ відвідали українських військовослужбовців у зоні АТО.

Просмотров: 256

Залишити відповідь