Напередодні дня жон-мироносиць у Запоріжжі відбулася перша наукова конференція для дружин священиків

27 квітня 2017 року з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки у Запоріжжі відбулася конференція, присвячена ролі, яку повинна відігравати дружина священнослужителя в організації церковно-парафіяльного життя.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Науково-практичний форум, який зібрав більше ста дружин священиків, розпочався з вітального слова правлячого архієрея. Владика подякував організаторам та учасникам конференції і підкреслив особливу актуальність теми форуму «Роль і місце дружини священика в житті Церкви і парафії» в наші дні.

«У той час як покликання священика безпосередньо працювати на ниві спасіння людських душ,– сказав владика, – роль матушки залишається незмінною вже протягом багатьох століть, – бути не просто супутницею, а помічницею, тієї самою Марфою, яка дбає про створення домашнього затишку, звалюючи на себе повсякденні мирські клопоти», — сказав він.

Як наголошували учасники конференції, численні програми з морального оздоровлення сучасного українського суспільства неможливо уявити без відродження і утвердження інституту сім’ї. І роль дружин священиків у цьому процесі важко переоцінити. Зустрічі з молоддю, бесіди, спрямовані на підготовку молодих людей до вступу в шлюб, про цнотливість, про роль жінки в сім’ї, про захист життя від зачаття до природної смерті, допомога дітям з неблагополучних сімей, відповідальність подружжя перед дітьми і суспільством і багато іншого.

Серед важливих тем, порушених доповідачами та учасниками, стала тема богословської підготовки матушок і роль особистого прикладу.

За підсумками конференції була сформована і прийнята єдина позиція щодо необхідності продовження розпочатого діалогу із залученням спеціалістів, в тому числі сімейних психологів, соціологів, богословів.

Просмотров: 493

Залишити відповідь