У Неділю святих жон-мироносиць Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Житомира (фото)

30 квітня 2017 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, день пам’яті святих жон-мироносиць, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Преображенському кафедральному соборі м. Житомира, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр та духовенство єпархії.

На малому вході Предстоятель удостоїв кліриків єпархії богослужбових нагород.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірних зі словом проповіді.

По завершенні Літургії Блаженніший Владика привітав архієпископа Никодима з днем ангела, дівчат та жінок з днем пам’яті святих жон-мироносиць, а усіх присутніх із 25-річчям Житомирської наради перед Харківським Собором. Владика Никодим від імені присутніх подякував Його Блаженству та подарував Подільську ікону Божої Матері. Предстоятель благословив паству, після чого була звершена хресна хода.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у кафедральному соборі Чернівців.

Просмотров: 3203

Залишити відповідь