На Житомирщині прихильники «Київського патріархату» перешкоджають селянам повернутися до лона канонічної Церкви

Прихильники “УПЦ КП” завезли до села своїх прибічників, аби завадити місцевій громаді зустрітися з архієреєм канонічної Церкви

22 квітня 2017 року на каналі «Самооборони Житомирщини» в мережі Ютуб з’явилося відео, на якому ніби мешканці села Нова Буда Радомишльського району Житомирської області виступають «проти спроби захоплення їхнього храму попами Московського Патріархату».

На відеозаписі тривалістю 7 хвилин агресивно налаштовані чоловіки у камуфляжі, разом зі «священиками Київського патріархату» та їхніми прихильниками намагаються перекрикуваннями завадити бесіді митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона з селянами Нової Буди та перешкоджають потрапити до села.

У коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ владика Віссаріон пояснив обставини спроби діалогу з мешканцями Нової Буди.

Архієрей зазначив, що ініціаторами діалогу були безпосередньо селяни. Після суботнього богослужіння у сусідньому селі Потіївка Преосвященний владика мав на меті відвідати Нову Буду, аби зустрітися з її мешканцями.

Однак біля кордону села зібралися невідомі особи у камуфляжі, з інших населених пунктів, «священики УПЦ КП» з Житомира зі своїми прихильниками, які перегородили дорогу архієрею до місцевої церкви.

Непрохані гості з «Київського патріархату» та вочевидь «Житомирської самооборони» всіляко намагалися зірвати бесіду митрополита з селянами. Всупереч гучним гаслам своїх очільників про потребу міжконфесійного діалогу, прихильники «УПЦ КП» домоглися свого та не дали можливості архієрею поспілкуватися з мешканцями Нової Буди.

За словами митрополита Віссаріона агресія розкольників пояснюється втратою парафій, які останнім часом повернулися до лона канонічної Церкви в селах Неділіще, Сімаковка та Комарівці.

Попри протидію з боку прихильників «Київського патріархату» в Овруцькій єпархії сподіваються на продовження діалогу з селянами, аби надати можливість охочим долучитися до канонічної Церкви.

Нагадаємо, у селі на Рівненщині розкольники намагалися зірвати Божественну літургію в свято Благовіщення.

Просмотров: 2180

Залишити відповідь