Ще дві єпархії УПЦ здійснили гуманітарні поїздки на Схід України 

Протягом останнього місяця представники різних єпархій УПЦ з усіх куточків України зібрали та доставили мирним жителям Донбасу та військовим ЗСУ, які перебувають у прифронтовій зоні та зоні АТО, гуманітарну допомогу.

Священнослужителі Вінницької та Волинської єпархій Української Православної Церкви в черговий раз доставили гуманітарні вантажі у зону АТО та Свято-Успенську Святогірську Лавру наприкінці квітня 2017 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

На пасхальному тижні капелани-волонтери Вінницької єпархії УПЦ протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов здійснили поїздку у зону АТО. Священики відвідали 59-й військовий медичний госпіталь у Сєвєродонецьку, 131-й розвідувальний батальйон, будинки пристарілих у Новомихайлівці та Катеринівці, дитячі будинки у Часовому Ярі та Парасковіївці. Священнослужителі привезли різноманітні продукти для святкового столу, солодощі дітям, а в госпіталь доставили колеса для медичних автомобілів, які передали вінницькі медики.

У Бахмуті священнослужителі зі святом Пасхи привітали своїх друзів – офіцерів Цивільно-військового співробітництва, котрі завжди сприяють гуманітарній місії православних священиків з Вінниці. 

Допомогу потерпілим від бойових дій також надала Волинська єпархія. 24-27 квітня гуманітарний вантаж, сформований парафіянами православних храмів міста Рожище, сіл Копачівка, Топільне, Переспа, Береськ, доставили у Свято-Успенську Святогірську Лавру, де сьогодні знайшли прихисток близько тисячі переселенців з зони бойових дій.

Вантаж супроводжували священики Дмитрій Теравський, Віталій Катеринчук, Микола Жученя та Сергій Савієвський. Транспорт та кошти на пальне надали небайдужі благодійники.

Люди отримали овочі, крупи, консервацію, олію, одяг, а також до семисот Великодніх пасок – всього до п’яти тонн вантажу. Священнослужителі Рожищенського благочиння здійснюють таку поїздку вже вчетверте.

Нагадаємо, з пасхальними привітаннями та гуманітарною допомогою у зоні АТО також побували священнослужителі Сумської, Чернігівської та Київської єпархій УПЦ.

 

Просмотров: 240

Залишити відповідь