Предстоятель Української Православної Церкви звершив Літургію з чином прославлення чудотворної ікони в Десятинному монастирі столиці (аудіо)

6 травня 2017 року, у суботу 3-ї седмиці після Пасхи, день пам’яті вмч. Георгія Побідоносця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з чином прославлення Володимирсько-Десятинної ікони Божої Матері в Десятинному монастирі Різдва Пресвятої Богородиці столиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископ Боярський Феодосій, єпископ Гостомельський Тихон та духовенство монастиря.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв братію монастиря у священному сані богослужбових нагород і звершив чин прославлення Володимирсько-Десятинної ікони Божої Матері.

Чудотворна ікона написана в наші дні. Перше чудо, пов’язане з нею, було явлене в 2006 р. на свято ікони Божої Матері «Живоносне джерело». Після вечірнього Богослужіння практично всі люди розійшлися, залишилося кілька вірних, щоб помолитися. Духовенство та парафіяни стояли на вулиці біля входу в храм та спілкувались. Раптом вони побачили, що в храмі на підлозі лежать люди. Священики відразу зайшли в храм і почали приводити до тями жінок, розпитуючи, що сталося. Молода дівчина і жінка старшого віку, які до цього не були знайомі, в один голос розповіли, що бачили саму Пресвяту Богородицю.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірних зі словом проповіді.

За Божественною літургією була піднесена молитва за мир в Україні.

Наприкінці богослужіння Предстоятель очолив молебень Божій Матері. Після одпусту Блаженніший Владика привітав паству зі святом, а також нагородив благодійників, які доклали зусиль для відновлення обителі.

Нагадаємо, у четвер, 4 травня, Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у черговому засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви.

Просмотров: 1908

Залишити відповідь