Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про дружбу і про людей зі складним характером (відео)

У моменти хвороби й скорботи людина часто потребує друга, який би допоміг їй перетерпіти страждання та отримати Божу милість.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді в Неділю про розслабленого, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Продовжуючи святкувати Пасху Христову, Свята Церква згадує зцілення розслабленого, який 38 років страждав від своєї хвороби», — нагадав Предстоятель. Він звернув увагу на той факт, що «цей чоловік не мав жодного співчуваючого, який допоміг би йому увійти в купіль».

На думку деяких отців Церкви, підкреслив Архіпастир, це може свідчити про те, що «хворий був людиною неправедною, важкою, із складним характером». Його Блаженство зазначив, що хвороба іноді попускається людині для свідоцтва на ній слави Божої, але найчастіше її причиною є гріх. Це підтверджують слова Спасителя, звернені до розслабленого: «Ось, ти одужав; не гріши більше, щоб не сталось тобі чого гіршого» (Ін. 5:14).

Милість Божа до людей безмежна, наголосив Блаженніший владика, і Господь наділяє людину в її земному житті різноманітними дарами. При цьому важливо пам’ятати, сказав він, «те, чим ми володіємо на цій землі дано нам по милості, а не по правді». Використовувати ці дари потрібно на благо для себе та інших: «з допомогою цих багатств ми повинні здобувати собі друзів».

Коли людина живе в мирі з ближніми в часи радості, то і в біді друзі її не залишать.

«Коли трапитися в нашому житті якась трагедія, хвороба або тяжка скорбота, то тоді наші друзі допоможуть нам перетерпіти цю хворобу, отримати зцілення, отримати Божу милість і увійти в Царство Небесне», — підкреслив Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 1170

Залишити відповідь