В Неділю про розслабленого Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври

7 травня 2017 року, Неділю четверту після Пасхи, про розслабленого, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Макарівський Іларій та духовенство Лаври.

Євангельське зачало 4-ї Неділі після Пасхи розповідає про зцілення Господом паралізованого, який страждав від своєї хвороби 38 років. Богословський зміст чуда зцілення Спасителем розслабленого розкривається в богослужбових текстах, які пропонує на цей день Православна Церква. У них душа кожної людини порівнюється з розслабленим, а причиною хвороби називаються гріхи, які може зцілити лише один Бог. Христос зцілює будь-які хвороби не тільки тілесні, але й душевні. Від людини вимагається лише щире розкаяння в гріхах і виправлення, тобто не повторення їх в майбутньому. Оскільки покаяння неможливе без зміни життя.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про зцілення розслабленого, яке згадується сьогодні, та пояснив зміст цієї євангельської події для духовного життя християн. Архіпастир особливо звернув увагу на важливість для вірних вміння дякувати Господу: “Ми повинні бути вдячними Богу за усі благодіяння, які отримуємо від Творця”.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Нагадаємо, напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж святому храмі.

Просмотров: 1363

Залишити відповідь