У Тульчині відбулася загальноєпархіальна жіноча конференція

За результатами конференції був сформований Секретаріат єпархіального православного руху в ім’я святих Жінок-мироносиць

11 травня 2017 року у Тульчині відбулася Єпархіальна жіноча конференція, присвячена питанням катехізації, родини та шлюбу. У заході взяли участь делегати з кожного благочиння Тульчинської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед загальними зборами всі учасники помолилися за Літургією в Тульчинському кафедральному соборі Різдва Христового.

Конференцію відкрив митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, який відзначив важливе служіння православних жінок Матері Церкви. Детально владика торкнувся проблем вступу в церковний шлюб і збереження сім’ї, як домашньої Церкви. «Ми покликані бути свідками Христа в цьому світі, бути листом Христовим, який усі читатимуть і впізнаватимуть, – згідно з вченням святого апостола Павла, намагатися бути христоподібними, бути живою іконою Христа Спасителя, – сказав Високопреосвященніший владика. – Наша духовна мета – знаходити Живого Христа в собі, в сім’ї, в оточуючих, на роботі, у навчанні та служити Йому всім серцем та душею. І тоді шлюбні та сімейні узи будуть не в тягар, а у справжню радість у Господі».

Під час пленарного засідання була запропоноване впровадження на парафіях практики обов’язкових попередніх індивідуальних або загальних бесід з батьками і хрещеними дітей напередодні таїнства Хрещення, а також проведення бесід з нареченими перед вінчанням. Також в ході засіданням клірики єпархії запропонували увазі учасників конференції низку змістовних тематичних доповідей.

Після обідньої перерви присутні взяли участь в роботі тематичних секцій: місіонерської, богослужбової-хорової, паломницької та, за бажанням учасниць конференції, флористики.

За результатами конференції був сформований Секретаріат єпархіального православного руху в ім’я святих Жінок-мироносиць. Духовним наставником руху був обраний протоієрей Роман Рудаков.

Наприкінці владика Іонафан подякував організаторам і благодійникам жіночої єпархіальної конференції та вручив всім її учасницям пам’ятні іконки.

Просмотров: 773

Залишити відповідь