Релігійні конфесії України проти антицерковних законопроектів — підкреслюють в УПЦ

Разом з Українською Православною Церквою проти дискримінаційного законопроекту №4511 та рейдерського проекту закону № 4128 висловилися й інші конфесії.

Про це у своєму коментарі для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ сказав заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич.

Так, зокрема, отець Миколай нагадав про виступ на «Радіо Марія» єпископа Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви Станіслава Широкорадюка.

«Він сказав тоді “Навіщо створювати для ЦЕРКВИ клітку з особливим статусом?”. Зверніть увагу, що про це говорив не представник УПЦ, а римо-католицький єпископ в Україні. Владика Станіслав, говорячи про “особливий статус”, мав на увазі законопроект 4511».

А законопроект депутата Верховної Ради Віктора Єленського № 4128 єпископ РКЦ взагалі назвав анархією і рейдерством.

«Щодо закону ЄЛЕНСЬКОГО №4128. Це АНАРХІЯ. Створюється корупційна схема для того, щоб вільно переходили парафії в КИЇВСЬКИЙ патріархат… …таких законів не повинно бути! Є ЮРИДИЧНА ОСОБА! Яка має право на свою власність, права. А тут хочуть зробити як на МАЙДАНІ. Проголосуємо, і все! На майдані біля церкви революції іде… Це те саме РЕЙДЕРСТВО!», — процитував позицію представника Римо-Католицької церкви протоієрей Миколай Данилевич.

«Активно проти цих законопроектів виступали й інші релігійній конфесії та організації, зокрема, такі, як Українська Лютеранська церква та Об’єднання іудейських релігійних організацій України. Варто зазначити, антицерковні ініціативи знайшли підтримку тільки у “Київського патріархату”», — підкреслив заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Нагадаємо, десятки тисяч віруючих підписали звернення до Верховної Ради.  Протестують проти прийняття антицерковних законопроектів № 4128 та № 4511 православні віряни по всій Україні.

Просмотров: 2463

Залишити відповідь