Законопроекти 4128 та 4511 спрямовані не проти Церкви, а проти мільйонів українців – спікер УПЦ

Антицерковні ініціативи є свідомо спрямованими проти мільйонів громадян України, які утворюють УПЦ, тому мають бути розцінені як протизаконні, а їхні автори притягнуті до належної відповідальності, зазначив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент під час конференції у прес-центрі УНІАН. Він також зауважив, що сам процес внесення законопроектів №4128 та №4511 до порядку денного Верховної Ради був утаємничений від громадськості, і тому належить надати цьому питанню широкого розголосу для всебічного обговорення.

Фактично українське суспільство стає свідком відновлення антирелігійних репресій столітньої давнини, зазначив єпископ Климент. «На жаль, сьогодні змушені говорити про це, – зауважив архієрей, – ми спостерігаємо спроби прийняти дискримінаційні законопроекти, які закладають основу прямих репресій та дискримінації найбільшої конфесії в Україні».

«Українська Православна Церква – це, в першу чергу, мільйони українців, які живуть на усіх теренах нашої Батьківщини, – продовжив спікер УПЦ. – І тому дискримінація Української Православної Церкви – це дискримінація не стільки релігійної інституції, скільки мільйонів цих громадян України. І репресивні заходи стосовно Української Православної Церкви – це репресивні заходи стосовно наших громадян».

Політики, які вдаються до дій, фактично спрямованих проти суспільства, відповідно мають нести відповідальність перед суспільством і перед державою за ініціативи, що є абсолютно ганебними за своєю суттю, наголосив єпископ Климент.

Просмотров: 5192

Залишити відповідь