Єпископ Климент про молитовне стояння біля ВРУ: Ми молилися за усю державу (відео)

Дії народних обранців прикликають або милість Божу, або Його гнів на всю державу.

Про це сказав голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент у своєму інтерв’ю 18 травня 2017 року під час молитовного стояння біля Верховної Ради України.

— Вітаємо Вас владико, розкажіть, будь ласка, яка мета сьогоднішнього зібрання вірян під стінами Верховної ради?

— Сьогодні тут проходить не якась політична акція чи демонстрація — це молебень, на який зібралися віруючі Української Православної Церкви із різних регіонів України. Вони вирішили приїхати сюди після того, як дізналися про те, що Верховна Рада в четвер (18 травня) планує приймати абсолютно ганебні за своєю суттю  закони. Пропонується ввести так званий особливий статус стосовно найбільшої релігійної організації в Україні й тим самим поставити поза законом мільйони вірян Української Православної Церкви.

Оскільки віруючі вже втратили надію на здоровий глузд наших депутатів, тому лишилася єдина надія — на Бога. Під час цього молитовного стояння віруючі моляться, щоб Господь напоумив наших обранців не приймати рішень, які б могли зашкодити не тільки Церкві, але й нашій державі та українському суспільству.

— Ми бачимо, що тут зібралися люди з усієї  України, скільки тут орієнтовно вірян?  

— В різні часи на площі знаходилася різна кількість віруючих, звичайно. Загалом близько 10 000 вірян приїхали сьогодні з усіх куточків України, прийшли багато киян. Тут знаходяться не байдужі люди, і не тільки віряни Православної Церкви, але й ті, хто обурений тим, що відбувається сьогодні у Верховній Раді у відношенні Церкви й релігії.

— На що сподіваєтесь?

— На те, що Господь буде милостивим не лише до тих людей, які тут зібрались, але й до всієї нашої держави. Дії народних обранців, дії тих, хто керує державою — це не їхній особистий моральний вибір, це ті дії, які прикликають або милість Божу, або навпаки — гнів Божий на всю державу, якою ці можновладці керують. Тому для нас дуже важливо щоб наші депутати не зробили чогось такого, що в результаті повторювало б гріхи наших предків. Вони колись гнали Церкву, пригнічували віруючих людей й робили дуже багато різних ганебних речей — їхні гріхи спокутує навіть сучасне покоління.

Нагадаємо, цього дня близько десяти тисяч віруючих звершили молитовне стояння під стінами ВРУ. Православні віряни молилися, починаючи з 8-ї ранку і до закінчення пленарного засідання Верховної Ради України. Антицерковні законопроекти розглянутими не були.

Просмотров: 475

Залишити відповідь