Під стінами органів місцевого самоврядування молилися вірні Волинської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Хустської єпархій УПЦ, а також молитва лунала у храмах Донецька, Горлівки, Чернігова, Запоріжжя та Херсона.

18 травня 2017 року, у день, коли Верховна Рада України мала намір розглянути скандальні та антиконституційні законопроекти №4128 та №4511, духовенство та віруючі єпархій Української Православної Церкви провели молитовні стояння на головних площах міст та під стінами органів місцевої влади. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Таким чином люди висловилися проти прийняття скандального законопроекту №4128, який може узаконити «церковне рейдерство», та законопроекту № 4511, що покликаний дискредитувати Українську Православну Церкву й передбачає державний контроль у її справах.

Волинська єпархія

У цей день священнослужителі та прихожани Волинської єпархії забралися на Київському майдані перед приміщенням Волинської обласної державної адміністрації та звершували молебень про напоумлення народних депутатів.

Незважаючи на те, що молитовне зібрання тривало у робочий час та було організовано у стислі терміни, до нього долучилась велика кількість активних небайдужих вірян. Також близько 500 вірян Волинської єпархії цього дня вирушили до Києва, де під стінами Верховної Ради рали участь у десятитисячному молитовному стоянні.

Кіровоградська єпархія

З благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, духовенсто та віруючі Кіровоградської єпархії УПЦ звершили хресну ходу та молитовне стояння біля стін Кіровоградської облдержадміністрації.

Розпочалося моління у кафедральному соборі Кропивницького на четь Різдва Пресвятої Богородиці. Після чого парафіяни храмів міста разом з кліриками єпархії пройшли хресною ходою центральними вулицями  до будівлі обласної державної адміітсрації, де богослужіння продовжились.

Священнослужителі на чолі з секретарем єпархії протоієреєм Романом Кондратюком вручили голові Кіровоградської облдержадміністрації лист-звернення від керуючого Кіровоградсько єпархією архієпископа Іоасафа, духовенства та віруючих області з проханням сприяти захисту конституційних прав щодо вибору віри та релігійної приналежності громадян України.

Миколаївська єпархія

Митрополит Миколаївський і Очаківськи Питирим цього дня очолив молебень біля храму на Соборній площі Миколаєва. Численні жителі міста та вірні єпархії молилися про допомогу Божу народним депутатам, щоб Господь дарував їм мудрість приймати рішення з любов’ю до Бога та людей.

Полтавська єпархія

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, 18 травня 2017 року біля Полтавської ОДА відбулася мирна акція «Молитовне стояння проти антицерковних законів та за мир в Україні». У ній взяли участь духовенство та парафіяни Полтавської та Кременчуцьої єпархій Української Православної Церкви.

Під час молебню про примноження миру й любові та викорінення всякої злоби і ворожнечі молилося близько двох тисяч вірян.

Рівненська єпархія

Біля стін Рівненської облдержадміністрації молилися віруючі та духовенство єпархії. Духовенство на чолі з секретарем єпархії протоієреєм Олександром Єгоровим було звершено молебень з акафістом Воскресінню Христовому.

Таким чином віруючі висловили свою позицію щодо розгляду у Раді антирелігійних ініціатив та висловили занепокоєння щодо внесеного депутатами Рівненської ОДА Савчуком О.І. та Кроки В.І. проекту рішення про заборону реєстрації статутів парафій УПЦ.

Представникам адміністрації було зачитано звернення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія до голови Ріненської обласної ради Драганчука М.М. та митрополита Сарненського і Поліського Анатолія до голови Рівненської ОДА Муляренка О.В..

Хустська єпархія

Молитовні стояння віруючих єпархії цього дня проходили у двох містах: Хуст та Виноградові. Священнослужителі з віряами молилися біля стін Хустсько та Виноградівської районних рад, щоб Господь напоумив народних обранців не примати законопроекти № 4511 та №4128.

У цей день також лунала молитва про напоумлення народих депутатів, за мир в Україні та Святу Православну Церкву у храмах Донецька, Горлівки, ЧерніговаЗапоріжжя та Херсона.

Нагадаємо, у цей день близько десяти тисяч віруючих звершили молитовне стояння під стінами ВРУ. Православні віряни молилися, починаючи з 8-ї ранку і до закінчення пленарного засідання Верховної Ради України. Антицерковні законопроекти розглянутими не були.

Просмотров: 1612

Залишити відповідь