Рівненські депутати надумали заборонити реєстрацію статутів УПЦ

На Поліссі влада гальмує процес реєстрації статутів Сарненської єпархії УПЦ, відкрито порушуючи законодавство

Цими днями митрополит Сарненський і Поліський Анатолій надіслав відкритого листа до голови Рівненської обласної державної адміністрації О.В. Муляренка та голови Рівненської обласної ради М.М.Драганчука з вимогою звернути увагу на дискримінацію віруючих Української Православної Церкви на Рівненщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ с посиланням на сайт Сарненської єпархії.

митрополит Сарненський і Поліський Анатолій

Архієрей закликав можновладців сприяти вирішенню проблеми з гальмування реєстрації частини статутів Сарненської єпархії, поданих на розгляд органів влади ще більше ніж півроку тому.

«Максимальний термін реєстрації статутів релігійних громад у нових редакціях відповідно до положень ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» не має перевищувати тримісячного терміну, – зауважив митрополит Анатолій. – Однак, грубо порушуючи законодавство, Рівненська ОДА ігнорує подані документи для реєстрації статутів релігійних громад Сарненської єпархії у новій редакції ще з вересня 2016 року».

«Вважаємо дані дії Рівненської ОДА такими, що порушують вимоги Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та дискредитують діяльність держави в рамках податкової реформи», – підкреслив керуючий Сарненською єпархією

Окрім того, Преосвященний владика вказав нехтування правами віруючих депутатами Рівненської обласної ради Савчуком О.І. та Крокою В.І., які внесли на розгляд облради проект рішення про заборону реєстрації статутів Української Православної Церкви. «Прийняття подібного рішення не приведе нашу Державу до довгоочікуваного миру, а навпаки – до ще більшого розпалювання міжрелігійної ворожнечі», – зазначив Його Високопреосвященство, вказуючи, що депутати дискредитують діяльність держави в рамках податкової реформи.

Ієрарх закликав чиновників здійснити всі необхідні дії для усунення порушення прав віруючих Української Православної Церкви та надати можливість зареєструвати статути релігійних громад у новій редакції відповідно до вимог чинного законодавства.

Раніше повідомлялося, що Мінкульт намагається затягнути в суді процес оскарження нереєстрації статутів УПЦ

Просмотров: 710

Залишити відповідь