У всіх храмах Білорусі 18 травня молилися разом з вірними Української Православної Церкви

У зв’язку з загрозою прийняття антицерковних законопроекти № 4511 і № 4128 українськими депутатами православні Білорусі піднесли особливі молитви про благочестивий народ України.

18 травня 2017 року митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі звернувся до пастви із закликом піднести особливі молитви про стражденну Українську Православну Церкву і про її благочестивий народ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний портал Білоруської Православної Церкви.

Митрополит Мінський і Заславський Павел закликав у всіх храмах Білоруської Православної Церкви піднести особливі молитви про Українську Православну Церкву.

У своєму зверненні до всіх вірних Білоруського Екзархату владика Павел, зокрема, сказав: «Ми вже декілька років підносимо свої молитви про мир і припинення міжусобної брані в землі Українській. На жаль, громадянське і політичне протистояння не змогло не торкнутися релігійної сторони життя українського суспільства, і сьогодні ми повинні посилити свої молитви у зв’язку з тривожними новинами про плани української влади прийняти закони, які загрожують не тільки інтересам Православної Церкви в Україні, але й ставлять під загрозу основні принципи релігійних прав і свобод».

Патріарший Екзарх пояснив громадянам Білорусі, які загрози несуть скандальні законопроекти № 4511 і № 4128 і благословив піднести особливі молитви, щоб «Господь врозумив українських депутатів і можновладців від прийняття шкідливих рішень, які можуть принести багатомільйонному українському народові нові незліченні лиха і навіть кровопролиття».

Цього ж дня після відпусту Божественної літургії митрополит Мінський і Заславський Павел звернувся до всіх присутніх на богослужінні з закликом піднести молитви про Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та про Українську Православну Церкву.

Після цього Патріарший Екзарх очолив молебень до всіх святих, в землі Білоруській просіявших, перед шанованим образом Божої Матері «Неупиваєма Чаша».

Також Митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, звернувся до Президента України Петра Олексійовича Порошенка у зв’язку з запланованим прийняттям Верховною Радою України антиправославних законів.

Просмотров: 708

Залишити відповідь