Предстоятель УПЦ: Політичні ідеї, засновані на пошуку уявних ворогів, породжують лише сльози та розпач

У 80-ту річницю початку масових політичних репресій 1937–1938 років Блаженіший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій направив Звернення до української громадськості та пастви Української Православної Церкви.

Його Блаженство зауважив, що згадувана подія була однією з найжорстокіших сторінок історії, «адже в цей період безвинно загинули тисячі братів і сестер, синів і дочок не тільки України, а й інших народів». Суспільне горе стало результатом абсурдних постанов та ухвал – присвоєння представникам різних національностей ярлика «антирадянських елементів».

Висловлюючи співчуття рідним і близьким загиблих у ті страшні часи, Предстоятель підкреслив, що наслідки політичних репресій 1937–1938 рр. мають стати уроком не повторювати помилок минулого. «Биківнянські поховання сьогодні усім нам нагадують, що суспільно-політичні ідеї, засновані на свідомій омані та пошуку уявних ворогів, породжують лише сльози та розпач, – наголосив Блаженніший владика. – Адже розбудова держави можлива тільки на засадах любові, терпіння та взаємоповаги до людей, хай навіть і протилежних поглядів».

«Щиро бажаю усім нам, молитовно пам’ятаючи жертви репресій, не допустити навіть найменших переслідувань ані за політичними, ані за релігійними, чи будь-якими іншими ознаками», – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Наше завдання не протистояти один одному, а об’єднатися у спільній праці на благо і процвітання нашої Вітчизни».

Просмотров: 2002

Залишити відповідь