У Неділю про сліпого Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври

21 травня 2017 року, в Неділю шосту після Пасхи, про сліпого, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, вікарій Патріарха Антіохійського і всього Сходу єпископ Ерзрумський Каіс та духовенство Лаври.

За богослужінням молилися настоятель монастиря Ксенофонт, що на Святій Горі Афон, ігумен Алексій разом з благочинним та братією обителі, а також чисельні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Євангельське читання цього дня описує одне із численних чудес Божих, через які відкривається Христова любов до стражденних і ще раз проявляється Його Божество. У Неділю шосту після Пасхи – про сліпого згадується дарування зору сліпому з народження Христом Спасителем в Єрусалимі в третій рік Його євангельської проповіді. Це диво, подібно до інших подій, які згадувались в попередні неділі, також являє Божественну силу і славу Воскреслого Господа. Богослужбові піснеспіви відзначають й інше диво – диво духовного прозріння сліпого, диво поступового зростання віри зціленого в Господа Ісуса Христа.

Блаженніший Митрополит Онуфрій за богослужінням звершив дві хіротонії: священницьку – над дияконом Георгієм Вацеком та дияконську – над студентом II курсу Київської духовної академії Іоанном Благою.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після запричасного концерту митрополит Павел зачитав Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви з нагоди дня Пам’яті жертв політичних репресій.

Нагадаємо, напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1111

Залишити відповідь