У день Вознесіння Господнього Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Флорівський монастир Києва (відео)

25 травня 2017 року, у день свята Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Вознесенському соборі Свято-Вознесенського Флорівського монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископ Ірпінський Климент та духовенство монастиря.

На малому вході Предстоятель удостоїв богослужбових нагород священнослужителів обителі. Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Святкування Вознесіння Господнього відбувається в сороковий день після Воскресіння Христового. Цей день завжди припадає на четвер 6-ї седмиці після Пасхи. Вознісшись на небо і сівши праворуч Отця Небесного, Христос Спаситель не залишив, не покинув землю Своєю присутністю. Він вознісся від нас, став невидимим тілесними очима серед віруючих у Нього, але Він не покидає тих, хто Його любить. Через Своє Вознесіння Господь став ще ближче до людства, до віруючих в Нього, бо Він нині перебуває на землі не тільки всюдисущим Своїм Божеством, але і прославленим Тілом у великому і пренебесному таїнстві Святої Євхаристії (Тіла і Крові Його), причасниками якого бувають усі вірні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій за богослужінням звершив дві хіротонії: священницьку – над студентом I курсу дияконом Тарасієм Степанюком та дияконську – над кліриком Київської єпархії Андрієм Захарченком.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід та кроплення святою водою. Після одпусту Предстоятель привітав вірних зі святом Вознесіння Господнього.

Нагадаємо, у минулий понеділок Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкування з нагоди 25-річчя Миколаївської єпархії.

Просмотров: 1962

Залишити відповідь