Патріарх Сербський Іриней назвав останні ініціативи Верховної Ради запереченням свободи совісті громадян України (відео)

Своє негативне ставлення до антицерковних ініціатив українських депутатів та підтримку вірянам Української Православної Церкви Предстоятель Сербської Православної Церкви висловив у листі на адресу Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своєму посланні Святіший Патріарх Сербський Іриней, зокрема, зазначив: «…Ми з глибоким жалем дізналися про підготовку на Україні законопроектів № 4128 і № 4511, які передбачають не тільки небувалу дискримінацію віруючих канонічної Української Православної Церкви, але і практично відкрите гоніння щодо більшості громадян України, вірніше, заперечення їх свободи совісті та їх права належати (або не належати до тієї Церкви чи релігійної громади, до якої вони самі бажають належати (або не належати)».

Його Святість запевнив, що віруючі Сербії посилять молитви до Господа «за наших братів і сестер у стражданнях і скорботах (2 Кор. 8. 2)».

Він повідомив також, що у знак братньої солідарності від Патріарха і учасників Архієрейського Собору Сербської Православної Церкви на адресу релігійних, культурних, політичних і державних діячів, а також міжнародних організацій будуть направлені звернення стосовно ситуації.

Нагадаємо, раніше свою підтримку канонічній Церкві в Україні висловили Блаженніший Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн Х та Святіший Патріарх Александрійський Феодор II.

Просмотров: 165

Залишити відповідь