Блаженніший Митрополит Онуфрій відкрив фотовиставку про історію Української Православної Церкви після Харківського Архієрейського Собору (відео)

Представлені фотографії ілюструють життя єпархій, роботу Церкви з молоддю та дітьми, сюжети із життя Предстоятеля та українські святині

28 травня 2017 року, у неділю 7-му після Пасхи, святих отців І Вселенського собору, у Києво-Печерській Лаврі відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої 25-літньому ювілею з дня проведення Харківського Архієрейського Собору. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після Божественної літургії та урочистого подячного молебню Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Трапезній палаті храму на честь преподобних Антонія та Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відкрив експозицію фотографій про історію Української Православної Церкви протягом чверті століття після проведення Харківського архієрейського собору.

Як розповіла організатор виставки ігуменя Серафима (Шевчик), голова відділу УПЦ «Церква і культура», представлені фотографії тематично поділені та відображають усі аспекти життя Української Православної Церкви. Серед тем: «Церква і народ єдині», «Церква і молодь», «Церква і діти», «Три Лаври», які є трьома стовпами українського Православ’я, «Єпархіальне життя», «Предстоятель на Святій Горі Афон» та інші. Завершальною частиною експозиції стали чудотворні ікони Богородиці в Україні, які об’єднані спільною назвою «Покров Богоматері над Україною».

«”Покров Богоматері над Україною” – тема завершальна, нею ми ставимо крапку, щоби показати, що ніякі катаклізми, ніякі потуги не можуть зрушити цей наріжний камінь – Церкву, який поклав Сам Господь. І назва виставки символічна – «Стовп і утвердження істини» – слова з діяння святих апостолів, які були прочитані сьогодні за Божественною Літургією», – наголосила ігуменя, а також висловила подяку Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ та авторам, чиї роботи представлені у експозиції.

На відкритті були присутні численні архіпастирі Української Православної Церкви, священнослужителі та представники ЗМІ. Його Блаженство привітав присутніх з ювілеєм Харківського Архієрейського Собору та зазначив: «Ми радіємо, що сьогодні маємо можливість подивитися не з соромом на своє минуле і порадіти за те, що Бог дає нам милість і благословіння».

Усі охочі можуть відвідати фотовиставку щодня у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1500

Залишити відповідь