У Києво-Печерській Лаврі презентували видання про Всеукраїнський хресний хід миру, любові та молитви за Україну 2016 року (відео)

Книга вміщує у собі фотографії людей-учасників східної та західної гілок хресної ходи та є подарунковим виданням, який налічує тисячу примірників.

30 травня 2017 року у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври відбулася презентація видання-фотоальбому «Всеукраїнський хресний хід 3-27 липня 2016». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відкрив презентацію альбому керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Він нагадав усім про Всеукраїнський хресний хід миру, любові та молитви за Україну, який об’єднав схід та захід у єдиному молитовному пориві. «Хресна хода показала духовну силу Української Праволавної Церкви, силу молитви простих людей, силу соборної молитви усієї Церкви», – наголосив він.

Голова Видавничого відділу УПЦ протоієрей Володимир Савельєв поділився: «Було багато зусиль потрачено, щоби закарбувати цю мить натхнення та щирої молитви. Працювали художники, фотографи, журналісти, прості віруючі над створенням цього альбому». Перше видання налічує 1000 примірників.

Фото: apostrophe.ua

Також на заході був присутній намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополит Арсеній. Він нагадав усім присутнім про те, як під час Хресної ходи під Борисполем радикали намагалися перешкодити людям та жбурляли у чудотворний образ Святогірської ікони Божої Матері різними предметами. Тоді клірик Бориспільської єпархії протоієрей Сергій Таран зняв із себе облачення та покрив образ.

Владика Арсеній подякував священику за його подвиг та вручив точну копію Святогірської ікони Богородиці, яка відтепер перебуватиме у храмі на честь архангела Михаїла м. Березані – настоятелем якого є отець Сергій, а також подарував священницькі ризи від братії Святогірської обителі.

У свою чергу протоієрей Сергій подякував митрополиту Арсенію за теплі слова та цінні подарунки.

Захід відбувся у рамках урочистостей святкування 25-ї річниці проведення Харківського Архієрейського Собору.  

 

Просмотров: 801

Залишити відповідь