Митрополит Антоній у День захисту дітей закликав рятувати ненароджених

Українську Православну Церкву хвилює проблема абортів в Україні, яка за  офіційною статистикою носить масштаби трагедії.

Про це в День захисту дітей сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

«Усім відомо, що у дитини задовго до народження б’ється серце і сформовані риси обличчя. Але дехто не хоче чути і знати про те, що ще в утробі матері зароджується безсмертна людська душа. Страшно усвідомлювати, що деякі люди не розуміють, що діти – це дар Божий і з моменту зачаття мають вищу цінність для Нього. Господь називає дітей спадком і нагородою від Нього. Він знає дитину ще до народження і чекає часу, щоб закликати: «Дозвольте дітям приходити до Мене, не забороняйте їм, бо таких є Царство Боже» (Мк.10:14)», – зазначив владика Антоній.

При цьому керуючий справами УПЦ наголосив на важливості конкретної дієвої допомоги, яка здатна зупинити жінку від рішення зробити аборт.

«Цього дня кожен з нас має замислитись, що може зробити, для того, щоб врятувати чиєсь ненароджене життя. Не можна залишатися байдужими, потрібно пам’ятати, що увага і турбота, вчасно сказані слова або можливо надана матеріальна допомога сім’ї або самотній жінці, можуть врятувати від смерті ще ненароджене дитя», – зазначив владика Антоній.

Водночас митрополит Антоній нагадав про те, що «для віруючої людини немає дітей своїх і чужих: усі вони вручені нам Богом і ми несемо відповідальність за їхні долі».

Він зазначив, що під особливою турботою Української  Православної Церкви перебувають діти-сироти, а також діти з обмеженими можливостями та з малозабезпечених сімей. У єпархіях УПЦ працюють центри, які займаються наданням підтримки.

Також митрополит Антоній нагадав про те, що цього року в Міжнародний День матері, 14 травня, Синодальний відділ з соціально-гуманітарних питань Української Православної Церкви відкрив у Києві та Бердянську Центр гуманітарний допомоги для кризових вагітних і сімей, які перебувають у скрутних життєвих обставинах.

День захисту дітей щорічно 1 червня відзначається у всьому світі з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. В Україні Міжнародний День захисту дітей відзначається з 1998 року.

Як відомо, наразі українське законодавство стверджує виникнення правоздатності фізичної особи від моменту народження.

За офіційною статистикою в Україні щороку понад 300 тисяч жінок переривають вагітність, причому кожен 7-ий аборт роблять підлітки у віці 15-17 років.

Просмотров: 223

Залишити відповідь