Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив чин наречення во єпископа архімандрита Віктора (Коцаби) (+відео)

3 червня 2017 року, у Троїцьку батьківську суботу, у Свято-Троїцькому храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення архімандрита Віктора (Коцаби) в єпископа Баришівського, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У нареченні також взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан та єпископ Васильківський Миколай.

За уставною традицією архімандрит Віктор звернувся до архіпастирів зі Словом при нареченні.

Нагадаємо, рішенням Синоду від 27 травня 2017 року (Журнал № 14) архімандрит Віктор (Коцаба), клірик Київської єпархії обраний єпископом Баришівським, вікарієм Київської Митрополії, а також призначений головою представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях.

Просмотров: 3051

Залишити відповідь