Греко-католики у свято Трійці вчинили спробу захоплення храму УПЦ в Коломиї (відео)

Наразі ситуація навколо церкви лишається напруженою.

4 червня 2017 року, у День Святої  П’ятидесятниці, греко-католицькі священики за підтримки вояків «Чорної сотні» вчинили рейдерське захоплення храму Української Православної Церкви в Коломиї на Прикарпатті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як прокоментував ситуацію настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці протоієрей Василій Кобельський, вони обманом потрапили до церкви і відслужили там Літургію.

«Цього дня активісти та священики УГКЦ організували традиційну ходу до могили Січових Стрільців, що знаходиться неподалік нашого храму. До мене підійшов представник СБУ і попросив дати можливість їм зайти до храму і помолитися. Ми погодилися. Але греко-католицькі священики, а їх було тринадцять, відразу пішли до вівтаря і почали звершувати Літургію. Ми цього не очікували…», — розповів він.

За словами цих активістів, головною їхньою метою було переконати релігійну громаду добровільно вийти з УПЦ, як вони кажуть з під «Московського Патріархату», а храм, який, на законних правах був переданий у користування Українській Православній Церкві державою, передати УГКЦ. Озброївшись підтримкою вояків з «Чорної сотні», вони від слів агітації швидко перейшли до образ не тільки у бік священиків УПЦ, але й присутніх православних жінок.

Парафіяни такими підступними діями греко-католицьких кліриків, їхніми зухвалими пропозиціями та неправдивими словами були обурені.

«Навіщо ви, священики, між людьми чвари робите. Ви людей травите…», — звернулася парафіянка до одного з провокаторів.

Інші жінки, коментуючи для місцевої преси ситуацію, з дивуванням зазначили: «Я думаю, що то неправильно. Невже не могли вибрати другий день, а не таке свято сьогодні велике, цирк людям влаштували. Це православні?…».

Нагадаємо, на сесії міськради 23 травня депутати намагалися прийняти рішення про те, що потрібно відібрати храм в Української Православної Церкви і передати його у користування «Київському патріархату» або греко-католикам. Тоді голова міськради пообіцяв, що силою ніхто храм забирати не буде, а запитають думку парафіян релігійної громади УПЦ.

Наразі ситуація навколо храму залишається напруженою. На території церкви продовжують розпалювати ворожнечу та підбурювати людей представники УГКЦ. А вірні Української Православної Церкви разом зі священнослужителями моляться у храмі. За повідомленням з місця події, через конфлікт, вірні, побоюючись чергових провокацій, вимушені лишатися в приміщенні без води вже декілька годин.

Скріншоти з відео НТК

Просмотров: 3573

4 коментарі

  1. Якщо розкольницька, підпорядкована католицькому Риму, УГКЦ бере собі в поміч “Чорну сотню”, щоб захоплювати храм канонічної, визнаної Вселенським Православієм, УПЦ то це відверте насилля і зло не тільки проти приходу храма вірних у Христі канонічної УПЦ, а проти всього канонічного православія, проти віри, проти самого Бога. Це Римом призначений архиєпіскоп УГКЦ Святослав керує таким насильством і злом? Чи, можливо, сам папа Римський Франциськ так виконує свої обіцянки не творити даже прозелітство, не говорячи про розбійні напади, на православній ниві, які він надавав при зустрічі в Гавані з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом?
    Саме греко-католицькі уніати (три єпіскопи і 34 священники) були першими розкольниками в Західній частині Російської православної церкви ще в 1595 році, коли цими землями володіла католицька Польша. Це була Брестська унія підпорядкування Риму невеликої частини РПЦ. Яке це Українська ГКЦ? Тому архиєпіскопу (чи кардиналу?) “УГКЦ” Святославу для подальшої українізаціі (замість православізації) стала так необхідна (для служіння?) віруюча в свою зброю “Чорна сотня”.
    Господи, прости, захисти і збережи вірних Твоїх канонічної УПЦ!

  2. Ось мені ЦІКАВО. Яким чином, “священники” УГКЦ могли служити літургію в обідню пору. Тобто, до цього часу вони не служили на своїх приходах – одне з найбільших дванадцяти свят, не їли й не пили? Ці “священники” окрім того, що порушили заповіді Божі, ще й порушили Церковний устав щодо здійснення Літургії, а можливо вони його й не знали взагалі. То чи потрібна Україні Церква,чи можливо просто цирк, який буде гастролювати по Україні. Цікаво, чи було благословіння Святослава Шевчука на такі дії, а звідси випливає Він є Предстоятелем Церкви чи директором цирку?!
    Нехай Господь оберігає УПЦ, надає сили Блаженнійшому Онуфрію та примножує віру нашого українського багатостраждального народу)

  3. Віруюча людина ніколи не піде на захоплення будь-якого Храму! Уніати – це єритики і безбожники. У наш час нам знову нав*язують владу Речі Посполитої, що знищувала все українське і все православне? Хай Бог всемогутній їм прощає, бо не відають, що творять! Але горіти вонибудуть у пеклі!

  4. Берете імена всіх людей, які мали відношення до захоплення храму, починаючи від керівників району і закінчуючи самими активними (біснуватими) прихожанами, і на молебни (акафісти) в монастирях . Через декілька неділь охоту відбере, таке робити, не тільки в них.

Залишити відповідь