У день тезоіменитства Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

25 червня 2017 року, у Неділю 3-ю після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сьогодні день тезоіменитства Предстоятеля Української Православної Церкви.

Його Блаженству співслужили митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви – всього понад шістдесят архієреїв, а також гості у священному сані та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про життя та суть подвигу свого небесного покровителя – преподобного Онуфрія Великого, а також пояснив значення таких пустельників, як прп. Онуфрій: вони моляться за увесь світ. Архіпастир закликав вірних бути хоч трохи схожими на святого Онуфрія.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту Блаженнішому Митрополиту Онуфрію проспівали многоліття. Найстарший за хіротонією архієрей УПЦ, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, зачитав вітальне слово Предстоятелю з днем його тезоіменитства. Блаженніший Владика подякував за привітання та благословив усіх. “Нехай, молитвами преподобного Онуфрія, Господь зберігає кожного з нас на стежках нашої земної подорожі”, – побажав Архіпастир вірним.

По завершенні богослужіння Предстоятель приймав вітання від пастви.

Нагадаємо, Предстоятель для Інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви розповів про свого Небесного покровителя напередодні Дня Ангела.

Просмотров: 5703

Залишити відповідь