У Києво-Печерській Лаврі вшанували пам’ять священномученика Володимира (Богоявленського) (відео)

У день 25-ї річниці обрітення мощей священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького, а саме 27 червня 2017 року, в Києво-Печерській Лаврі молитовно вшанували пам’ять цього святого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Напередодні ввечері мощі святого були перенесені з Дальніх печер, де вони спочивають, в Трапезний храм преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Всенічне бдіння та Божественну літургію очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Під час Літургії владиці наміснику співслужили архієреї УПЦ, серед яких був безпосередній учасник обрітення мощей священномученика митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

Після читання Євангелія владика Павел звернувся до пастви із проповіддю, у якій розповів про життєвий подвиг священномученика та те, наскільки його приклад важливий для сучасних християн.

«Церква Божа і її вірні чада знають свою участь на землі, якщо ми хочемо спастися, то повинні приготувати свою душу для спокус. Багато випало на долю священномученика Володимира, але завдяки його прикладу і вірності Святому Православ’ю збільшилась паства, покаялися ті, хто безчинствував, він дав світові найголовніше – приклад кротості та смирення, які проявилися не тільки за його життя, але і в момент смерті, коли він без ремствування вийшов зі своїми вбивцями і благословляв їх в той момент, коли вони його розстріляли», – сказав митрополит Павел.

Після завершення богослужіння владика намісник подякував за молитви й благословив усіх присутніх.

У свою чергу митрополит Сергій розповів як відбулося обрітення мощей священномученика і яке значення мала ця подія для Української Православної Церкви. Зокрема він зазначив, що усіх свідків цієї події охопила велика радість під час перенесення мощей на місце їхнього постійного спочивання.

Після молебню священномученику Володимиру, рака з його святими мощами була хресним ходом перенесена до Дальніх печер.

Читайте також: Перший мученик революції. Священномученик Володимир (Богоявленський)

Просмотров: 1739

Залишити відповідь