Завершилась робота Першого Всеукраїнського з’їзду педагогів із предметів духовно-морального спрямування

За результатами роботи форуму делегати, серед яких була велика кількість представників відділів та єпархій Української Православної Церкви, прийняли резолюцію до державних органів із пропозиціями про вдосконалення роботи у сфері освіти.

25 червня 2017 року завершилась робота Першого Всеукраїнського з’їзду педагогів із предметів духовно-морального спрямування. У роботі форуму взяли участь представники єпархіальних відділів освіти Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

На заході, який проходив на базі Національного університету «Острозька академія», Українську Православну Церкву представляли священнослужителі, співробітники єпархіальних відділів освіти і катехізації, відповідальні за викладання духовних дисциплін у навчальних закладах, викладачі недільних шкіл.

На пленарному засіданні перед присутніми виступив Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент та секретар Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Ірина Ковальчук.

За підсумками роботи учасники заходу підготували резолюцію, у якій містяться пропозиції до державних органів про покращення рівня викладання предметів духовно-морального спрямування та сприяння утвердженню у молоді моральності. У документі йдеться про те, що незважаючи на запровадження у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах програм морального виховання ще з 1992 року, в Україні спостерігається глибока духовно-моральна криза.

Тому делегати з’їзду пропонують Міністерству освіти і науки України розглянути питання щодо включення дисциплін морально-духовного спрямування в інваріантну складову усіх навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів з 1 по 11 клас. Тобто зробити такі предмети обов’язковими для вивчення у разі згоди більшості батьків класу та наявності підготовленого вчителя.

Також одним з важливих кроків є перегляд шкільної програми на відповідність моральним нормам, зокрема літератури, пропорційне висвітлення альтернативних теорій походження життя на Землі, вилучення з виховних заходів освіти елементів, пов’язаних з ворожінням, чаклунством, магією, окультизмом, які негативно впливають на психологічний розвиток та формують у дітей антихристиянський світогляд.

Раніше інформаціно-просвітницький відділ повідомляв, що представники УПЦ беруть участь в роботі Всеукраїнського з’їзду педагогів з предметів духовно-морального спрямування.

Просмотров: 324

Залишити відповідь