Тисячі віруючих пройшли хресном ходом у центрі Одесі з чудотворним образом Небесної Заступниці Причорномор’я (+відео)

12 липня 2017 року, в день святкування Касперівської ікони Божої Матері – Небесної Заступниці Причорномор’я, центральними вулицями Одеси пройшла велелюдна молитовна хода з чудотворним образом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Перед початком хресного ходу в Свято-Успенському кафедральному соборі Одеси відбулася Божественна літургія, яку звершив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, єпископ Туровський і Мозирський Леонід, єпископ Овідіопольський Аркадій, єпископ Южненский Діодор, єпископ Арцизький Віктор, а також численне духовенства з різних куточків України та закордону.

Після завершення богослужіння за традицією був здійснений Хресний хід з чудотворним образом Цариці Небесної від Свято-Успенського кафедрального собору до Спасо-Преображенського кафедрального собору, в якому взяло участь кілька тисяч віруючих.

На площі перед собором був звершений святковий молебень, під час якого сонм архієреїв та духовенства піднесли молитви про мир в Україні та процвітання богохранимої Одеси.

У своєму архіпастирському слові владика Агафангел привітав усіх зі святом.

Далі відбувся святковий концерт зведеного хору Одеської єпархії та святкова трапеза для усіх віруючих.

Просмотров: 529

Залишити відповідь