Комітет Верховної Ради готує на розгляд депутатів ще один антицерковний законопроект

12 липня 2017 року під час чергового засідання Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності розглянув і одобрив черговий антицерковний законопроект. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Законопроект № 5309 пропонує внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” «щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

Коментуючи дане рішення Комітету, голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, підкреслив дискримінаційний характер даної законодавчої ініціативи.

«Цим законопроектом пропонується позбавити Українську Православну Церкву Її власного найменування! Як виявляється, віруючих УПЦ хочуть позбавити можливості не тільки молиться в своїх храмах, а й забрати назву Церкви!», — написав протоієрей Олександр у себе на сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 18 травня 2017 року під стінами Верховної Ради України близько десяти тисяч віруючих Української Православної Церкви з різних регіонів України звершили молитовне стояння, щоб Господь напоумив народних обранців не приймати антицерковні законопроекти №4128 та №4511. Своїм молитовним стоянням люди висловилися проти прийняття скандального законопроекту №4128, який може узаконити «церковне рейдерство», та законопроекту №4511, що покликаний дискредитувати Українську Православну Церкву й передбачає державний контроль у Її справах. Того дня Верховна Рада не розглянула ці законопроекти.

Просмотров: 1601

Залишити відповідь