Предстоятель розповів про те, як визначити духовний стан людини

Якщо думки людини занурені в Євангеліє, то вона є здоровою, правильною людиною, яка допомагає не тільки сама собі, а й тим, хто живуть поруч з нею

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, розмірковуючи про духовну красу святих первоверховних апостолів Петра і Павла.

Заглибленість в Євангеліє, плавання в думках євангельського вчення народжує духовну мудрість.

«Мудрість це світло, яке не може бути приховане під спудом. Це світло, яке світить усім, і навіть ті люди, які не знають Бога, бачачи християнина мудрого, сповнюються повагою, симпатією до Бога, а потім з рештою і вірою в Бога».

Як можна дізнатися, що ми сповнюємося мудрістю Божою?

Є один індикатор, зазначив Блаженніший владика, який визначає правильність шляху – це смирення. «Якщо від нашого мудрування, від наших міркувань і дій народжується, зміцнюється і поглиблюється смиренність, значить, ми йдемо вірним шляхом і засвоюємо правильно премудрість Божу, – сказав Предстоятель. – Якщо ж у нас з’являється гординя, зарозумілість, то ми щось робимо неправильно».

Владика Онуфрій побажав пастві «живитися словесами мудрості Святого Євангелія і через них здобувати смиренність, а смиренням здобувати ту благодать Божу, яка необхідна для здорового земного життя і ще більш необхідна для спасіння на небі у Христі Іісусі Господі нашому».

Просмотров: 777

Залишити відповідь