Десять днів на березі Егейського моря — Еладська та Українська Православні Церкви влаштували відпочинок дітям із зони АТО

За сприяння Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви з 7 по 15 липня 2017 року діти із зони АТО мали змогу відпочити в Кітруській митрополії Еладської Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

До групи увійшли діти з сіл та містечок, які знаходяться на лінії розмежування, а саме з Майорська, Зайцева, Новолуганки, Миронівського, Світлодарська, а також декілька переселенців з Горлівки.

Діти відпочивали на узбережжі Егейського моря на пляжах в околицях міста Катеріні. Під час відпочинку Кітруською митрополією були організовані різні пізнавальні екскурсії до археологічного музею та  археологічного парку містечка Діон, що у самого підніжжя легендарної гори Олімп.

Також діти відвідали жіночий монастир преподобного Єфрема Сіріна та кафедральний Вознесенський собор міста Катеріні, брали участь у богослужіннях та причастилися Святих Таїн. Наприкінці відпочинку група  відвідала комплекс монастирів, розташований на вершинах скель Фессалії, що на півночі Греції, відомий як Метеора.

Очолювали групу клірики Ізюмської єпархії УПЦ протоієрей Олександр Панасенко та протоієрей Олексій Балашов.

9 липня священики з України разом з кліриками Вознесенського собору міста Катерині звершили Божественну літургію. Українські та грецькі священники разом підносили молитви за мир в Україні. Під час Літургії з благословення митрополита Кітруського Георгія на церковно-слов’янскій мові перед всіма парафіянами протоієрем Олександром Панасенком був виконаний «Символ Віри», а протоієреєм Олексієм Балашовим була прочитана молитва «Отче наш». Діти з України причастилися Святих. Вікарій єпархії архімандрит Варнава звернувся до українців зі словами підтримки і побажав їм щасливого дитинства.

Наприкінці відпочинку група  відвідала комплекс монастирів, розташований на вершинах скель Фессалії, що на півночі Греції, відомий як Метеора.

Неодноразово митрополит  Кітруський Георгій навідувався до дітей та проводив духовні бесіди. Збагатившись духовно та відпочивши на березі теплого моря, радісні та веселі діти повернулися до України.

 

Просмотров: 233

Залишити відповідь