Напередодні свята Хрещення Русі Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі (відео)

За богослужінням молилися біля 100 тисяч прочан, які приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх регіонів держави.

27 липня 2017 року ввечері, напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 25-ліття Харківського Архієрейського Собору, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископат, духовенство всіх єпархій УПЦ. За богослужінням молилися біля 100 тисяч прочан, які приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх регіонів держави, а також зарубіжні делегації з Білорусії, Молдови, Румунії.

На вечірнє богослужіння віряни прийшли разом із Архіпастирем Хресним ходом від Володимирської гірки, де був звершений урочистий молебень.

Як вже повідомлялося раніше, Хресний хід супроводжували 11 чудотворних ікон з усієї України та мощі святого рівноапостольного князя Володимира. Протягом місяця святині подорожували різними єпархіями Української Православної Церкви, після чого були доставлені у Київ. Чудотворні ікони будуть доступні для поклоніння віруючим у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври протягом доби.

Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 9:00. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви. Відбуватиметься пряма телетрансляція на ТК Інтер.

 

Просмотров: 3245

Залишити відповідь