Вітання Предстоятеля митрополиту Хмельницькому і Старокостянтинівському Антонію з 25-літтям архієрейської хіротонії

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ АНТОНІЮ,

МИТРОПОЛИТУ ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ І СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОМУ

 

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

 

Прийміть сердечні поздоровлення з 25-літтям Вашої особистої П’ятидесятниці.

Вже чверть століття минуло з того дня, коли у найбільшій православній святині Української землі – Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, Пастиреначальник Христос обручив Вас зі Святою Своєю Церквою, щоб, уподібнюючись праведному Іосифу Обручнику, Ви соблюдали її без плями, чи пороку, чи чогось подібного, але щоб вона була свята і непорочна (Єф. 5:27), готова в чистоті предстати перед Своїм Небесним Женихом.

Підкоряючись Всеблагій волі Божій, Ви направили стопи свої на Подільську землю, де визначенням Священного Синоду посіли Хмельницьку кафедру, на якій звершуєте єпископське служіння і донині. Як добропобідний воїн Іісус Христов, зміцнений Божественною благодаттю, Ви долаєте усі перешкоди, які зустрічаються на земному шляху від світу і диявола: служите благоговійно, трудитесь старанно, неустанно свідчите про вічні євангельські істини, з усякою ретельністю і відповідальністю виконуєте свій архіпастирський обов’язок, власним прикладом переконуючи співвітчизників стояти у свободі, яку дарував нам Христос, і не підпадати у ярмо рабства гріху (див. Гал. 5:1).

Молитовно бажаю Вам, дорогий Владико, доброго здоров’я, душевної кріпості і невичерпної помочі Божої у подальшому Апостольському служінні на благо Святої Церкви. Нехай Господь Своєю милістю і щедротами зберігає та примножує боголюбиву паству, що знаходиться під Вашим святительським омофором.

Многая і благая Вам літа!

З любов’ю во Христі

 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

27 липня 2017 року

Просмотров: 245

1 коментар

Залишити відповідь