На Тернопільщині розкольники «виживають» священика УПЦ з села (+відео)

Чергова спроба тиску на настоятеля релігійної громади захопленого храму УПЦ в с. Котюжини була вчинена в День Хрещення Русі.

Пізно ввечері 27 липня 2017 року представники так званого «Київського патріархату» продовжили свої безчинства в селі Котюжини на Тернопільщині й вчинили спробу проникнути у приміщення церковного будинку, в якому здійснює богослужіння релігійна громада УПЦ після захоплення розкольниками їхнього храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами настоятеля церкви первомученика Стефана протоієрея Олександра Кантицького, зашкодили рейдерським діями активістів «УПЦ КП» та двом представникам поліції, які допомагали проникненню в будинок, наряд поліції, який приїхав на виклик священика.

«Близько 21 години, озброївшись болгаркою та іншими підручними засобами, представники «УПЦ КП» вирішили проникнути в церковну хату, в якій я прописаний. Вони викликали свою поліцію під приводом того, що хтось буцімто знаходиться в будівлі. Потім вони сказали, що хотіли перевірити показання лічильників. Їх помітила сусідка, яка зателефонувала мені, а я через 102 викликав інший наряд поліції, повідомивши що їхні працівники допомагають незаконно проникнути у приміщення, — розповів о. Олександр. — Прибувши на місце, правоохоронці попередили зловмисників, що за їхні дії передбачена кримінальна відповідальність й перешкодили зламу».

Будинок вирішили опечатати до 17:00 наступного дня. Тим самим було зірвано святкове богослужіння з нагоди Дня Хрещення Русі.

За словами о. Олександра Кантицького, однією з двох вимог, які висунули йому наступного дня рейдери, було відізвати усі позови з суду.

В результаті переговорів, релігійна громада УПЦ погодилася поділити будинок на дві частини. Клірику «УПЦ КП» запропонували віддати кімнату і кухню, де він міг би ночувати. За собою залишили місце для звершення богослужінь.

«Проте їх така пропозиція не задовольняє. Вони хочуть, щоб я виписався з будинку, тоді вони заключать договір про те, що релігійна громада УПЦ може далі безперешкодно служити в будинку. Зрозуміло, що цей договір жодної юридичної сили не матиме. Вони просто хочуть нас «вижити»», — зазначив настоятель.

Це вже не перша спроба розкольників увірватися до будинку священика. Наразі в різних судових інстанціях триває розгляд справи про незаконність захоплення храму УПЦ в Котюжинах. Нещодавно на протоієрея Олександра був вчинений напад прямо у приміщенні суду. А в сам день безчинств, 27 липня, в Збаразькому районному суді мав розглядатися позов настоятеля захопленої церкви. Розкольники до суду не з’явилися, натомість вирішили просто вломитися у будинок священика.

Церкву “Київський патріархат” захопив 11 лютого 2017 року. Вже традиційно для Тернопільщини такі рейдерські дії були вчинені за сприяння радикалів із «Правого сектору».

Просмотров: 1126

Залишити відповідь