Польща-Білорусь-Україна: До дня Почаївської ікони Богородиці організовано Міжнародний хресний хід (графік, відео)

Молитовна хода до Свято-Успенської Почаївської Лаври об’єднує поляків, білорусів, українців, угорців і православних представників інших національностей та присвячена святкуванню Почаївського образу Божої Матері 5 серпня.

Декілька тисяч паломників Міжнародного хресного ходу протягом 28-31 липня 2017 року пройшли територією двох єпархій Української Православної Церкви на Волині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій.

У День Хрещення Русі, 28 липня, гостей з сусідніх країн зустрічали у Ковелі віруючі Володимир-Волинської єпархії. День розпочався з ранньої Літургії у храмі на честь преподобного Сергія Радонезького, а після неї перед храмом на честь Почаївської ікони Богородиці було звершено молебень про подорожуючих.

Після трапези, організованої вірянами єпархії, декілька тисяч паломників під благовіст дзвонів центральними вулицями міста вирушили далі у напрямку Свято-Успенської Почаївської Лаври Володимир-Волинською єпархією.

30 липня прочан зустрічали вже у Луцькому кафедральному Свято-Покровському соборі вірні Волинської єпархії. Гостей з сусідніх країн та благочинь обох волинських єпархій вітав єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл та священнослужителі єпархії.

Разом з архієреєм та духовенством віруючі помолилися за молебнем. Після молитви єпископ Нафанаїл запросив паломників на відпочинок та вечерю на території Волинської духовної семінарії. Деякі лучани взяли на хатню ночівлю сім’ї з дітьми.

31 липня у кафедральному Свято-Покровському соборі було звершено Божественну Літургію, після якої паломники вирушать далі уже до Тернопільської єпархії та зокрема Почаївської обителі, прибуття до якої планується 3 серпня.

Маршрут Міжнародної хресної ходи на 31 липня – 3 серпня 2017 року:

31 липня
11:00 – м. Луцьк – сніданок, продовження Хресного ходу
13:00 – Обід
с. Підлозці (Рівненська область) – вечеря, нічліг

1 серпня
с. Підлозці- сніданок, продовження Хресного ходу
13:00 – Обід
с. Демидівці – вечеря, нічліг

2 серпня
с. Демидівці – сніданок, продовження Хресного ходу
13:00 – Обід
с.Іващуки – вечеря, нічліг

3 серпня
с.Іващуки – сніданок, продовження Хресного ходу
13:00 – Обід
м.Почаїв – Успенська Почаївська Лавра – Всенічна, вечеря, нічліг

Міжнародний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври став уже традиційним. Розпочинається молитовна хода у Польщі, потім прямує через Білорусь та Україною через Волинь на Тернопільщину, де паломників поступово більшає. Цього року у складі колони є білоруси, поляки, угорці, грузини, італійці та українці.

Просмотров: 1760

Залишити відповідь