Священики УПЦ взяли участь у святкових заходах, присвячених другій річниці створення Національної поліції (оновлено)

4 серпня 2017 року, у другу річницю створення Національної поліції, заступник голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Віталій Приходько взяв участь в урочистостях, які відбулися в Навчально-науковому інституті №1 Національній академії внутрішніх справ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Синодального військового відділу УПЦ.

Звертаючись до присутніх правоохоронців, священик закликав усіх постійно працювати над самовдосконаленням та збагачувати себе скарбами, які береже Свята Церква.

Того ж дня, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, благочинний храмів Одеської єпархії протоієрей Павел Поліщук взяв участь у міських урочистостях з нагоди 76-ї річниці з дня початку героїчної оборони Одеси в ході Великої Вітчизняної війни та 2-ї річниці з дня створення Національної поліції України.

У Харкові, з благословення правлячого архієрея, ключар Свято-Благовіщенського кафедрального собору протоієрей Йосип Денькович взяв участь в урочистих заходах, приурочених до професійного свята – Дня Національної поліції України.

Клірики Мукачівської єпархії, на запрошення начальника Мукачівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області полковника Василя Рябінчака та з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, звершили молебень у каплиці на честь святого Архістратига Михаїла, що діє при закладі.

Молебень очолив благочинний м. Мукачева протоієрей Петро Лях. Він привітав усіх присутніх працівників Мукачівського відділу поліції з професійним святом, побажавши рясних Божих благословень у роботі.

Усім правоохоронцям були подаровані ікони Божої Матері з благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

4 серпня, на запрошення керівництва Лебединського райвідділу поліції та з благословення архієпископа Сумського та Охтирського Євлогія, благочинний Лебединського церковного округу протоієрей Роман Андрухів привітав правоохоронців з професійним  святом. Отець Роман  передав благословення та найкращі побажання від правлячого архієрея, подякував працівникам поліції за жертовну та небезпечну працю, побажав Божої допомоги та покровительства Пресвятої Богородиці.

Просмотров: 337

1 коментар

  1. Якщо особи національної поліції відзначають своє створення, як органу лержавної влади по захисту прав громадян в Україні, за участю единої в Україні канонічної (по мирському – законною) УПЦ, то це дає надію, що службові особи Національної поліціїї будуть додержуватися тільки законних і контитуційних дій по відношенню до всіх громадян України, так як діє тільки канонічна УПЦ, І СТАНЕ НА ЗАХИСТ ЦЕРКОВНИХ ГРОМАД та ЇХ ХРАМІВ ВІД ПРОТИПРАВНОГО ЗАХОПЛЕННЯ ЇХ І ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ВІРНИХ У ХРИСТІ ВІД ПРОТИВОПРАВНИХ ДІЙ радикальних членів “УПЦ КП”, “УАПЦ” і їх прихильників із не законних, противоправно діючих озброенних формувать таких , як “правий сектор” інших подібних.
    Будемо молитися разом з канонічною УПЦ, щоб Господь почув нас і допоміг повернути мир і злагоду між всіма громадянами в Україні, щоб Національна поліція діяла по правді і справедливості не тільки по законах і Конституції України, а і по Закону Божому – по Його десяти заповідях, памятаючи головне, сказане в Євангелії, – у Бога немає чи іудея, чи еліна (грека), у Нього всі рівні, як Його творіння.
    Якщо Національна поліція буде це знати і памятати, і виконувати, то в Україні настане мирне з Богом життя для всіх громадян України.

Залишити відповідь